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Data | Título | Autor(es) | Tipo | Acesso |
9-Ago-1998 | Calorimetric characterization of the surface properties of cellulose | Dourado, Fernando; Gama, F. M.; Mota, M. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2016 | Chapter 11 - Optoelectronic Devices from Bacterial NanoCellulose | Fortunato, Elvira; Gaspar, Diana; Duarte, Paulo, et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
2016 | Chapter 12 - Process Modeling and Techno-Economic Evaluation of an Industrial Bacterial NanoCellulose Fermentation Process | Dourado, Fernando; Fontão, A.; Leal, Marta, et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
2016 | Chapter 14 - Nata de coco Industry in Vietnam, Thailand, and Indonesia | Phisalaphong, Muenduen; Tran, Tien-Khai; Taokaew, Siriporn, et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
2016 | Chapter 7 - Celluloses as food ingredients/additives: Is there a room for BNC? | Dourado, Fernando; Leal, Marta; Martins, Daniela, et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
2016 | Chapter 8 - European regulatory framework on novel foods and novel food additives | Dourado, Fernando; van den Berg, Claudia; Gama, F. M. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
19-Set-1999 | Characterisation of Capsicum annuum seeds: cell wall polysaccharides composition and light microscopy studies | Dourado, Fernando; Vasco, Pedro; Gama, F. M., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
1998 | Characterisation of cellulose surface free energy | Dourado, Fernando; Gama, F. M.; Chibowski, E., et al. | Artigo | Acesso aberto |
2003 | Characterisation of chilean hazelnut (gevuina avellana) tissues : light microscopy and cell wall polysaccharides | Dourado, Fernando; Vasco, Pedro; Barros, António, et al. | Artigo | Acesso aberto |
2000 | Characterisation of Rosa Mosqueta seeds : cell wall polysaccharide composition and light microscopy observations | Dourado, Fernando; Vasco, Pedro; Gama, F. M., et al. | Artigo | Acesso aberto |
2-Set-2001 | Characterisation of the ultrastructure and cell wall polysaccharides of portuguese almond seeds | Dourado, Fernando; Mota, M.; Coimbra, Manuel A., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
11-Out-2010 | Characterization of the structural, thermal, mechanical and electrical properties of bacterial cellulose | Machado, João Manuel Martins; Costa, C. M.; Costa, P., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2015 | Correction to: bacterial cellulose as a support for the growth of retinal pigment epithelium | Gonçalves, S.; Padrão, Jorge; Rodrigues, I. P., et al. | Corrigenda | Acesso aberto |
11-Nov-2019 | Cradle-to-gate assessment of bacterial cellulose production | Forte, Ana; Dourado, Fernando; Gama, F. M., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2023 | Development of a layered bacterial nanocellulose-PHBV composite for food packaging | Silva, Francisco Almeida Garrett Soares; Matos, Mariana; Dourado, Fernando, et al. | Artigo | Acesso restrito UMinho |
12-Set-2023 | Development of bacterial cellulose composites for food packaging and textiles | Soares da Silva, F. A. G.; Dourado, Fernando; Hummel, M., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
22-Set-2022 | Development of layered BNC composites for Food Packaging | Silva, Francisco Almeida Garrett Soares; Dourado, Fernando; Gama, F. M., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2019 | Development of novel bacterial cellulose composites for the textile and shoe industry | Fernandes, Marta; Gama, F. M.; Dourado, Fernando, et al. | Artigo | Acesso aberto |
15-Fev-2020 | A dry and fully dispersible bacterial cellulose formulation as a stabilizer for oil-in-water emulsions | Martins, Daniela; Estevinho, B.; Rocha, F., et al. | Artigo | Acesso aberto |
20-Mai-2020 | Dry Bacterial Cellulose and Carboxymethyl Cellulose formulations with interfacial-active performance: processing conditions and redispersion | Martins, Daniela; Ferreira, Domingos de Carvalho; Gama, F. M., et al. | Artigo | Acesso aberto |