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DataTítuloAutor(es)TipoAcesso
Dez-2015Edible bio-based nanostructures: delivery, absorption and potential toxicityMartins, Joana; Ramos, Óscar L.; Pinheiro, A. C., et al.ArtigoAcesso aberto
20-Nov-2020Edible films and coatings as carriers of nano and microencapsulated ingredientsGuimarães, Ana Cristina Silva Esperança; Bourbon, Ana I.; Azevedo, Gabriela, et al.Capítulo de livroAcesso restrito UMinho
22-Mai-2011Edible films-based on k-carrageenan/Locust bean gum – effects of different polysaccharide ratios on film propertiesMartins, Joana; Cerqueira, M. A.; Bourbon, A. I., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
2013Edible nano-laminate coatings for food applicationsCerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Bourbon, Ana I.; Pinheiro, Ana Cristina, et al.Capítulo de livroAcesso restrito UMinho
2012Effect of the matrix system in the delivery and in vitro bioactivity of microencapsulated Oregano essential oilCosta, Sara Beirão da; Duarte, Cláudia; Bourbon, A. I., et al.ArtigoAcesso aberto
Jul-2016Encapsulation and controlled release of bioactive compounds in lactoferrin-glycomacropeptide nanohydrogels : curcumin and caffeine as model compoundsBourbon, A. I.; Cerqueira, M. A.; Vicente, A. A.ArtigoAcesso aberto
22-Mai-2011Encapsulation and delivery of carotenoids-rich extract from tomato pomace in a prebiotic matrixDuarte, Cláudia; Costa, Sara Beirão da; Bourbon, A. I., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
2014Encapsulation and release behaviour of hydrophilic and lipophilic model compounds on lactoferrin-glycomacropetide nanohydrogelsBourbon, A. I.; Cerqueira, M. A.; Vicente, A. A.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
25-Set-2017Evaluating the effect of chitosan layer on bioacessibility of bioactive model compounds in protein nanohydrogelsBourbon, Ana I.; Pinheiro, Ana Cristina; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro, et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
2014Functional bakery products - an overview and future perspectivesPinto, D.; Castro, I.; Vicente, A. A., et al.Capítulo de livroAcesso restrito UMinho
2011Galactomannans use in the development of edible films/coatings for food applicationsCerqueira, M. A.; Bourbon, A. I.; Pinheiro, A. C., et al.ArtigoAcesso aberto
Ago-2015Hollow chitosan/alginate nanocapsules for bioactive compound deliveryRivera, M. C.; Pinheiro, A. C.; Bourbon, A. I., et al.ArtigoAcesso aberto
2022Hyaluronic acidamphotericin B nanocomplexes: a promising anti-leishmanial drug delivery systemCarvalho, Ricardo Emanuel Silva; Leão, T.; Bourbon, A. I., et al.ArtigoAcesso restrito UMinho
Jul-2016In vitro digestion and stability assessment of b-lactoglobulin/riboflavin nanostructuresMadalena, Daniel F.; Ramos, Oscar L.; Pereira, Ricardo Nuno Correia, et al.ArtigoAcesso aberto
Nov-2018In vitro digestion of lactoferrin-glycomacropeptide nanohydrogels incorporating bioactive compounds: Effect of a chitosan coatingBourbon, Ana I.; Pinheiro, Ana Cristina; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro, et al.ArtigoAcesso aberto
16-Jul-2016In vitro digestion of protein-based nanohydrogels incorporating curcumin as a lipophilic model compound: effect of a chitosan coatingPinheiro, A. C.; Bourbon, Ana Isabel Juncá Sottomayor Lisboa; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro, et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
7-Jul-2019Incorporation of curcumin-loaded lactoferrin nanohydrogels into a model gelatine: release kinetics and characterizationAraújo, João; Bourbon, Ana Isabel Juncá Sottomayor Lisboa; Simões, Lívia Souza, et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
8-Mar-2012Incorporation of functional compounds in edible packaging materials for food applications: influence in materials' propertiesVicente, A. A.; Bourbon, Ana Isabel Juncá Sottomayor Lisboa; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente RibeiroResumo em ata de conferência Acesso aberto
2014Incorporation of nanohydrogels in polysaccharide-based films: effect on physic-chemical propertiesBourbon, A. I.; Maciel, Luís C.; Costa, Maria J., et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
Out-2016Influence of chitosan coating on protein-based nanohydrogels properties and in vitro gastric digestibilityBourbon, A. I.; Pinheiro, A. C.; Cerqueira, M. A., et al.ArtigoAcesso aberto