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Data | Título | Autor(es) | Tipo | Acesso |
25-Set-2017 | Physico-chemical properties of alginate-based films: crosslinking and mannuronic/ guluronic ratio effect | Costa, Maria J.; Marques, Arlete L.; Sillankorva, Sanna, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2018 | Physicochemical properties of alginate-based films: effect of ionic crosslinking and mannuronic and guluronic acid ratio | Costa, Maria J.; Marques, Arlete L.; Pastrana, Lorenzo M., et al. | Artigo | Acesso aberto |
2018 | Physiological protection of probiotic microcapsules by coatings | Ramos, Philippe E.; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Teixeira, J. A., et al. | Artigo | Acesso aberto |
3-Fev-2023 | PLA films loaded with green tea and rosemary polyphenolic extracts as an active packaging for almond and beef | Andrade, Mariana A.; Barbosa, Cássia H.; Cerqueira, Miguel A., et al. | Artigo | Acesso restrito UMinho |
16-Out-2006 | Plant seed galactomannans as edible coatings | Cerqueira, M. A.; Lima, A. M. P.; Miranda, M. R. A., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
3-Mai-2021 | Polymeric stabilized oleogel-based emulsions aiming at food lipid profile tailoring | Martins, Artur J.; Guimarães, Ana C.; Fuciños, Pablo, et al. | Poster em conferência | Acesso aberto |
6-Jun-2009 | Polysaccharide from Anacardium occidentale L. tree gum (policaju) as a coating for Tommy Atkins mangoes | Souza, M.; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Souza, B., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2010 | Polysaccharide from Anacardium occidentale L. tree gum (Policaju) as a coating for Tommy Atkins mangoes | Souza, Marthyna P.; Cerqueira, M. A.; Souza, B. W. S., et al. | Artigo | Acesso aberto |
26-Dez-2023 | Postharvest quality improvement of tomato (Solanum lycopersicum L.) fruit using a nanomultilayer coating containing aloe vera | Flores-López, M L; Vieira, Jorge Miguel Magalhães; Rocha, Cristina M.R., et al. | Artigo | Acesso aberto |
2010 | Potential antioxidant and chemical characterization of sulfated polysaccharide from the red seaweed (Gracilaria birdiae) | Souza, B. W. S.; Cerqueira, M. A.; Bourbon, A. I., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
21-Mai-2007 | Potential application of polysaccharide from Anacardium occidentale L. in the pharmaceutical and cosmetic industries | Souza, M.; Souza, B.; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
11-Jul-2015 | Probiotic microcarrier: a continuous folate producer | Ramos, P.; Cerqueira, M. A.; Abrunhosa, Luís, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
Dez-2016 | Probiotic-loaded microcapsule system for human in situ folate production: Encapsulation and system validation | Ramos, Philippe Emmanuel Cruz; Abrunhosa, Luís; Pinheiro, Ana Cristina, et al. | Artigo | Acesso aberto |
2018 | Processing, production methods and characterization of bio-based packaging materials | Ballesteros, Lina F.; Michelin, Michele; Vicente, A. A., et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
2015 | Production and extraction of polysaccharides and oligosaccharides and their use as new food additives | Nobre, Clarisse; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Rodrigues, L. R., et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
2018 | Production and physicochemical properties of carboxymethyl cellulose films enriched with spent coffee grounds polysaccharides | Ballesteros, Lina F.; Cerqueira, Miguel A.; Teixeira, J. A., et al. | Artigo | Acesso aberto |
20-Jul-2010 | Production of β-carotene nanoemulsions prepared by a high-speed blender: characterization and stability evaluation | Silva, Hélder D.; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Souza, B. W. S., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
25-Set-2012 | Propriedades molhantes de revestimentos comestíveis obtidos a partir de misturas de proteínas de farelo e arroz e galactomananas de Caesalpinia pulcherrima em batatas minimamente processadas | Schmidt, C.; Furlong, E.; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
22-Fev-2019 | Protein-based nanostructures for food applications | Bourbon, Ana I.; Pereira, Ricardo N.; Pastrana, Lorenzo M., et al. | Artigo | Acesso aberto |
2011 | Protein-based resins for food packaging | Vicente, A. A.; Cerqueira, M. A.; Hilliou, L., et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |