Data | Título | Autor(es) | Tipo | Acesso |
23-Nov-2021 | Functional screening for the detection of β-glucosidase activity in a metagenomic library obtained from a compost sample | Sousa, Joana; Guiet, Andréia Oliveira Santos; Silva, Lúcio, et al. | Comunicação oral | Acesso aberto |
7-Abr-2022 | Image processing tool for the detection and quantification of xylanase activity in a metagenomic study | Sousa, Joana Raquel Fernandes; Cátia S. Pereira; Costa, Ângela Maria Araújo, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
Nov-2021 | Improved method for the extraction of high-quality DNA from lignocellulosic compost samples for metagenomic studies | Costa, Ângela Maria Araújo; Guiet, Andréia Oliveira Santos; Sousa, Joana, et al. | Artigo | Acesso restrito UMinho |
5-Dez-2019 | Improved method for the extraction of humic acid-free DNA from lignocellulosic residues for metagenomic studies | Guiet, Andréia Oliveira Santos; Costa, Ângela Maria Araújo; Rodrigues, Joana Lúcia Lima Correia, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
16-Mar-2023 | Metagenomic approach to identify genes encoding for glycoside hydrolases in composting samples | Sousa, Joana; Santos-Pereira, Cátia; Costa, Ângela Maria Araújo, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
7-Fev-2022 | Método e kit de extração de ADN de elevada qualidade, adequado para estudos metagenómicos, a partir de amostras que contenham elevados níveis de ácidos húmicos | Costa, Ângela Maria Araújo; Guiet, Andréia Oliveira Santos; Rodrigues, Joana Lúcia Lima Correia, et al. | Patente | Acesso aberto |
19-Out-2023 | Mining bioactive molecules from extreme environments using sequence-based metagenomics | Sousa, Joana; Santos-Pereira, Cátia; Costa, Ângela Maria Araújo, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
Dez-2019 | Serra da Estrela cheeses free amino acids profiles by UPLC-DAD-MS/MS and their application for cheese origin assessment | Lima, M. J. Reis; Guiet, Andréia Oliveira Santos; Falcão, Soraia, et al. | Artigo | Acesso aberto |