Data | Título | Autor(es) | Tipo | Acesso |
2013 | Antimicrobial activity, growth inhibition of human tumour cell lines, and phytochemical characterization of the hydromethanolic extract obtained from Sapindus saponaria L. aerial parts | Rashed, Khaled N.; Ćirić, Ana; Glamočlija, Jasmina, et al. | Artigo | Acesso aberto |
2006 | Application of classification-tree models to characterize the mycobiota of grapes on the basis of origin | Serra, Rita; Lourenço, Anália; Belo, Orlando, et al. | Artigo | Acesso aberto |
2002 | Biodegradation of Ochratoxin A by fungi isolated from grapes | Abrunhosa, Luís; Serra, Rita; Venâncio, Armando | Artigo | Acesso aberto |
Ago-2010 | Contributions of micoteca da Universidade do Minho to food mycology | Rodrigues, P.; Soares, Célia Maria Gonçalves; Silva, Otniel Freitas, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
Out-2012 | Deteção da produção de ocratoxina A (OTA) por espécies de Penicillium isoladas de solos estocadas na Micoteca URM, Pernambuco, Brasil, através de HPLC | Cruz, Lidiane Roberta; Lima, Juliana Silva; Fonseca, Julyanna C., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2024 | Draft genome sequence and comparative genomic analysis of Penicillium pancosmium MUM 23.27 isolated from raw honey | Roxo, Ivo; Amaral, A. Luís; Portugal, António, et al. | Artigo | Acesso aberto |
2006 | Fungi and ochratoxin A detected in healthy grapes for wine production | Serra, Rita; Mendonça, Carla; Venâncio, Armando | Artigo | Acesso aberto |
2013 | Incidence and diversity of the fungal genera Aspergillus and Penicillium in Portuguese almonds and chestnuts | Rodrigues, Paula; Venâncio, Armando; Lima, Nelson | Artigo | Acesso aberto |
Ago-2006 | Influence of the region of origin on the mycobiota of grapes with emphasis on aspergillus and penicillium species | Serra, Rita; Lourenço, Anália; Alípio, Pedro, et al. | Artigo | Acesso aberto |
2007 | The isoepoxydon dehydrogenase gene PCR profile is useful in fungal taxonomy | Paterson, R. R. M. | Artigo | Acesso aberto |
7-Dez-2023 | More than coloring agents: natural pigments with antimicrobial activity | Silva, Nuno Miguel Sampaio Ribeiro Magalhães; Ballesteros, Lina F.; Fonseca, Carla, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
Abr-2008 | Multilocus sequence identification of penicillium species in cork bark during plank preparation for the manufacture of stoppers | Serra, Rita; Peterson, Stephen W.; Centro Tecnológico da Cortiça, et al. | Artigo | Acesso aberto |
Nov-2019 | Mycobiota and mycotoxins in Portuguese pork, goat and sheep dry-cured hams | Rodrigues, Paula; Silva, Diana; Costa, Pedro, et al. | Artigo | Acesso aberto |
2023 | Mycotoxigenic potential of fungi isolated from highly cured Portuguese cheese | Dias, Teresa Vale; Dos Santos, Valentina; Santos, Carla, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2003 | Ochratoxin a risk assessment in portuguese wines: a one-year case study | Abrunhosa, Luís; Serra, Rita; Lima, Nelson, et al. | Artigo | Acesso aberto |
2011 | Penicillium : mycoses and mycotoxinoses | Paterson, R. R. M.; Lima, Nelson | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
Ago-2018 | Polyphasic identification of Penicillia and Aspergilli isolated from Italian grana cheese | Decontardi, Simone; Soares, Célia Maria Gonçalves; Lima, Nelson, et al. | Artigo | Acesso aberto |
2019 | Production of a transfructosylating enzymatic activity associated to fructooligosaccharides | Flores-Maltos, Abril; Mussatto, Solange I.; Contreras-Esquivel, Juan C., et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
4-Abr-2017 | Survey of Penicillia associated with Italian grana cheese | Decontardi, S.; Mauro, A.; Lima, Nelson, et al. | Artigo | Acesso aberto |