Percorrer por assunto Xylitol

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DataTítuloAutor(es)TipoAcesso
30-Out-2023Agro-food residues and engineered yeast platforms for natural sweeteners productionBaptista, Sara Isabel LeiteTese de doutoramentoAcesso aberto
2012Application of xylitol in food formulations and benefits for healthMussatto, Solange I.Capítulo de livroAcesso restrito UMinho
Set-2020Aqueous solutions of deep eutectic systems as reaction media for the saccharification and fermentation of hardwood xylan into xylitolRomani, Aloia Perez; Morais, Eduarda S.; Soares, Pedro Miguel Oliveira, et al.ArtigoAcesso aberto
2021Biotechnological advancements, innovations and challenges for sustainable xylitol production by yeastSara Baptista; Romani, Aloia Perez; Domingues, LucíliaCapítulo de livroAcesso restrito UMinho
24-Out-2018Biotechnological production of xylitol: engineering industrial Saccharomyces cerevisiae for valorization of lignocellulosic biomassSara Baptista; Romaní, Aloia; Cunha, Joana T., et al.Comunicação em painel Acesso aberto
Abr-2003Effect of enhanced xylose reductase activity on xylose consumption and product distribution in xylose-fermenting recombinant Saccharomyces cerevisiaeJeppsson, Marie; Träff, Karin; Johansson, Björn, et al.ArtigoAcesso aberto
2013Enzymatic generation of xylose from corncob for xylitol productionPérez-Bibbins, B.; Pérez-Rodríguez, N.; Oliveira, Felisbela Maria Araújo, et al.Resumo em ata de conferência Acesso aberto
2009Inhibitory action of the toxic compounds present in lignocellulosic hydrolysates on xylose-to-xylitol bioconversion by Candida guilliermondiiPereira, Rogério S.; Mussatto, Solange I.; Roberto, Inês ConceiçãoResumo em ata de conferência Acesso aberto
2011Inhibitory action of toxic compounds present in lignocellulosic hydrolysates on xylose to xylitol bioconversion by candida guilliermondiiPereira, Rogério S.; Mussatto, Solange I.; Roberto, Inês ConceiçãoArtigoAcesso restrito UMinho
Nov-2003The level of glucose-6-phosphate dehydrogenase activity strongly influences xylose fermentation and inhibitor sensitivity in recombinant Saccharomyces cerevisiae strainsJeppsson, Marie; Johansson, Björn; Jensen, Peter Ruhdal, et al.ArtigoAcesso aberto
2019Melhorar a taxa de fermentação da xilose em etanol em Saccharomyces cerevisiae através da incorporação de informações estruturais de proteínasNóvoa, Cláudio Filipe FerreiraDissertação de mestrado Acesso aberto
15-Jan-2023Multi-feedstock biorefinery concept: Valorization of winery wastes by engineered yeastBaptista, Sara Isabel Leite; Romaní, Aloia; Cunha, Joana T., et al.ArtigoAcesso aberto
2017Production of hemicellulases, xylitol, and furan from hemicellulosic hydrolysates using hydrothermal pretreatmentMichelin, Michele; Romaní, Aloia; Salgado, José Manuel, et al.Capítulo de livroAcesso restrito UMinho
2018SweetBiotech: biotechnological processes for xylitol production from corn cob autohydrolysatesCarvalho, Luís Carlos RochaDissertação de mestrado Acesso aberto
2013Techno-economic analysis for brewer’s spent grains use on a biorefinery concept: The Brazilian caseMussatto, Solange I.; Moncada, Jonathan; Roberto, Inês Conceição, et al.ArtigoAcesso restrito UMinho
2008Total reuse of brewer’s spent grain in chemical and biotechnological processes for the production of added-value compoundsMussatto, Solange I.; Dragone, Giuliano; Teixeira, J. A., et al.Artigo em ata de conferênciaAcesso aberto