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Data | Título | Autor(es) | Tipo | Acesso |
2023 | Eco-friendly flagging tape | Cordeiro, Rachel; Meneses, João; Dourado, Fernando, et al. | Artigo | Acesso restrito UMinho |
5-Fev-2021 | Economic & environmental assessment of bacterial cellulose production | Forte, Ana Cristina Figueiras; Dourado, Fernando; Gama, F. M., et al. | Comunicação oral | Acesso aberto |
17-Dez-2014 | Edible lactoferrin bacterial cellulose films as an effective and low-cost antimicrobial active packaging | Padrão, Jorge; Gonçalves, S.; Silva, João P., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
15-Out-2014 | Edible lactoferrin bacterial cellulose films as an effective and low-cost antimicrobial active packaging | Padrão, Jorge; Gonçalves, S.; Silva, João P., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
Jul-2024 | Effect of bacterial cellulose on the foaming properties of egg white and soy proteins | Martins, Daniela Sofia Rodrigues; Khodamoradi, Niloofar; Carvalho, Ricardo Emanuel Silva, et al. | Artigo | Acesso aberto |
6-Jul-2020 | Effect of bacterial nanocellulose binding on the bactericidal activity of bovine lactoferrin | Padrão, Jorge; Ribeiro, Sylvie; Lanceros-Méndez, S., et al. | Artigo | Acesso aberto |
1998 | Effect of cellulase adsorption on the surface and interfacial properties of cellulose | Dourado, Fernando; Gama, F. M.; Mota, M. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
1999 | Effect of cellulase adsorption on the surface and interfacial properties of cellulose | Dourado, Fernando; Mota, M.; Pala, H., et al. | Artigo | Acesso aberto |
1998 | Effect of enzymatic treatment on the cell wall microstructure of G. avellana seeds : optical microscopy and granulometric studies | Dourado, Fernando; Gama, F. M.; Mota, M. | Artigo | Acesso aberto |
Jul-2011 | Effect of guar gum on the physicochemical, thermal, rheological and textural properties of green edam cheese | Oliveira, N. M.; Dourado, Fernando; Peres, A. M., et al. | Artigo | Acesso aberto |
Nov-2016 | Effect of hot calendering on physical properties and water vapor transfer resistance of bacterial cellulose films | Costa, V. L. D.; Costa, A. P.; Amaral, M. E., et al. | Artigo | Acesso aberto |
Fev-2023 | Effect of ionic strength, pH and temperature on the behaviour of re-dispersed BC:CMC - A comparative study with xanthan gum | Martins, Daniela Sofia Rodrigues; Dourado, Fernando; Gama, F. M. | Artigo | Acesso restrito UMinho |
29-Fev-2024 | Enhanced bacterial cellulose production in komagataeibacter sucrofermentans: impact of different pqq-dependent dehydrogenase knockouts and ethanol supplementation | Silva, Pedro Moreira Montenegro Baptista; Ellis, Tom; Dourado, Fernando, et al. | Artigo | Acesso aberto |
2011 | Friction and wear behaviour of bacterial cellulose against articular cartilage | Lopes, J. L.; Machado, J. M.; Castanheira, L., et al. | Artigo | Acesso aberto |
2014 | Functionalization of silicone rubber surfaces towards biomedical applications | Rodrigues, L. R.; Dourado, Fernando | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
2023 | A functionalized nanobiopolymer as an alternative for burn wound dressing | Nicolau, Talita; Alves, Cátia Sofia Pereira; Melro, Liliana Sofia Silva Ferreira Pinto, et al. | Poster em conferência | Acesso aberto |
2009 | Galactooligosaccharides production by β-galactosidase immobilized onto magnetic polysiloxane–polyaniline particles | Neri, D. F. M.; Balcão, V. M.; Dourado, Fernando, et al. | Artigo | Acesso aberto |
Abr-2007 | Ganoderma : a portuguese fungal biofactory | Paterson, R. R. M.; Dourado, Fernando; Lima, Nelson, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
19-Fev-2021 | Hemostatic dressings made of oxidized bacterial nanocellulose membranes | Teixeira, Eugénia Cristina Queirós; Pinheiro, S. P.; Pereira, J. E., et al. | Artigo | Acesso aberto |
2011 | Immobilized β-galactosidase onto magnetic particles coated with polyaniline: Support characterization and galactooligosaccharides production | Neri, D. F. M.; Balcão, V. M.; Dourado, Fernando, et al. | Artigo | Acesso aberto |