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Data | Título | Autor(es) | Tipo | Acesso |
2010 | Seed extracts of Gleditsia triacanthos : functional properties evaluation and incorporation into galactomannan films | Cerqueira, M. A.; Souza, B. W. S.; Martins, Joana, et al. | Artigo | Acesso aberto |
2013 | Shelf life extension of cheese using edible packaging materials | Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Vicente, A. A. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
6-Jun-2009 | Shelf life extension of ricotta cheese through the use of edible coatings of galactomannans from nonconventional sources incorporating nisin against Listeria monocytogenes | Martins, Joana T.; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Souza, B., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
Fev-2010 | Shelf life extension of Ricotta cheese using coatings of galactomannans from nonconventional sources incorporating nisin against Listeria monocytogenes | Martins, Joana; Cerqueira, M. A.; Souza, B. W. S., et al. | Artigo | Acesso aberto |
25-Set-2012 | Solubilidade e permeabilidade ao vapor de água de filmes proteicos de farelo de arroz adicionados de glicerol, argila, montmorilonita e extracto fenólico | Schmidt, C.; Prietto, L.; Furlong, E., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2019 | Sterol-based oleogels characterization envisioning food applications | Martins, Artur J.; Cerqueira, Miguel A.; Pastrana, Lorenzo M., et al. | Artigo | Acesso aberto |
2011 | Strategies for evaluation of edible coating formulations - Applications on food quality and safety | Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Martins, Joana T.; Souza, B., et al. | Artigo em ata de conferência | Acesso aberto |
21-Out-2022 | Strategies for the reduction of sugar in food products | Gomes, Ana; Bourbon, Ana I.; Peixoto, Ana Rita, et al. | Capítulo de livro | Acesso restrito UMinho |
26-Ago-2019 | Strategy towards replacing pork backfat with a linseed oleogel in frankfurter sausages and its evaluation on physicochemical, nutritional, and sensory characteristics | Franco, Daniel; Martins, Artur J.; López-Pedrouso, María, et al. | Artigo | Acesso aberto |
Jun-2017 | Structural and mechanical properties of organogels: Role of oil and gelator molecular structure | Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Fasolin, Luiz H.; Picone, Carolina S. F., et al. | Artigo | Acesso aberto |
2011 | Structural and thermal characterization of galactomannans from non-conventional sources | Cerqueira, M. A.; Souza, B. W. S.; Simões, Joana, et al. | Artigo | Acesso aberto |
28-Jun-2008 | Submerged fermentation of combined induced media for the production of fungal enzymes with fucoidan degradation potential | Souza, B.; Casariego, A.; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
16-Mai-2009 | Suitability of novel galactomannans as edible coatings for tropical fruits | Lima, Á.; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Souza, B., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
Out-2009 | Suitability of novel galactomannans as edible coatings for tropical fruits | Cerqueira, M. A.; Lima, A. M. P.; Teixeira, J. A., et al. | Artigo | Acesso aberto |
2012 | Synergistic effects between κ-carrageenan and locust bean gum on physicochemical properties of edible films made thereof | Martins, Joana; Cerqueira, M. A.; Bourbon, A. I., et al. | Artigo | Acesso aberto |
13-Jun-2017 | The effect of alginate in the protection of probiotics from the harsh conditions of digestion | Ramos, Philippe E; Silva, Pedro Miguel Peixoto da; Alario, M. M., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
2010 | The use of electric fields for edible coatings and films development and production: A review | Souza, B. W. S.; Cerqueira, M. A.; Teixeira, J. A., et al. | Artigo | Acesso aberto |
5-Mai-2008 | The use of polysaccharide from cashew tree gum (policaju) as a coating for "Tommy Atkins" mangoes | Pessoa, M. S.; Vaz, A. F. M.; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro, et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
17-Ago-2014 | Thermal behaviour of organogels : effect of concentration and organogels structure | Cerqueira, M. A.; Fasolin, Luiz Henrique; Picone, Carolina S. F., et al. | Resumo em ata de conferência | Acesso aberto |
Abr-2018 | Thermodynamic, rheological and structural properties of edible oils structured with LMOGs: Influence of gelator and oil phase | Fasolin, Luiz H.; Cerqueira, Miguel Ângelo Parente Ribeiro; Pastrana, L. M., et al. | Artigo | Acesso aberto |